Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Laatste Nieuws

vv GDC plaats zich na sensationele wedstrijd tegen 1e-klasser RKTVV voor de 2e ronde van de KNVB-beker

vv GDC werd in de poule voor de beker gekoppeld aan ijzersterke tegenstanders :

• WSC – 2e klasse
  • Desk – 2e klasse
  • RKTVV – 1e klasse

Zware indeling, dus ook kansen voor het Eethense vv GDC, maar wel de outsider in de poule. Na een ongeslagen oefencampagne begon vv GDC aan deze zware klus met een uitstekende 3-1 overwinning op WSC Waalwijk. In de 2e wedstrijd gaf GDC een 1-0 voorsprong 8 minuten voor tijd weg en eindigde de wedstrijd GDC – Desk in een 1-1 gelijkspel.

Met deze statistieken moest GDC zaterdag 27 augustus 2016 naar de Tilburgse 1e klasse RKTVV, die moest winnen om de 2e ronde van de KNVB-beker te bereiken. Marco de Jong koos voor een behoudende speelstijl en kon met zijn ploeg terugvallen op 3 verschillende spelconcepten. GDC dicteerde het begin van de wedstrijd, wat leidde tot een fantastische goal van Pascal de Vries in de 4e minuut. Mede door dit openingsdoelpunt en de verschillende spelconcepten, kreeg RKTVV totaal geen grip op de speelwijze van GDC.

Na de rust hanteerde RKTVV veelal de gevaarlijke lange bal en speelde alles of niets. In een extreem hoog tempo was er wel veel dreiging van RKTVV, maar ook zeer weinig kansen. De ploeg van RKTVV toonde wel aan dat ze over enorm veel kwaliteiten beschikken en hoge ogen zullen gooien in de 1e klasse. Mede door de uitstekende coach Taoufik Ameziane gaf RKTVV zich niet gewonnen en scoorde in de 65e minuut de verdiende 1-1.  Dit was tevens de eindstand waardoor GDC zich voor het eerst in de historie plaatste voor de 2e ronde van de KNVB-beker.

GDC liet zien klaar te zijn voor de 1e competitie-wedstrijd tegen sv BLC.