Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Laatste Nieuws

Voetbalschool De Jong Academy wint met ruime cijfers bij PSV : 1-9

Afgelopen zondag 16 december 2012 stond de wedstrijd PSV U9 – De Jong Academy U9/U10 op het programma.

Na 3 teamtrainingen voor de spelers van De Jong Academy stond de kraker tegen PSV op het programma. Een drukbezochte Herdgang, de thuishaven van PSV, zorgde voor een fantastische ambiance. Een sterk team van De Jong Academy was klaar om zich te meten met topploeg PSV.

De Jong Academy speelde 1 van haar beste wedstrijden in de historie en wist op het juiste moment te pieken. Met Birol Erkekoglu, Harm van de Ven en Marco de Jong was De Jong Academy sterk vertegenwoordigd. Na een uitgebreidde warming up startte De Jong Academy furieus. Toch kwam DJA op achterstand door een hoekschop en de bal werd knap ingekopt : 0-1. Na dit tegendoelpunt nam De Jong Academy rigoreus de wedstrijd in handen. In de 23e minuut zorgde Jesper Schraven voor de verdiende gelijkmaker door de bal in de verre hoek te schieten : 1-1. In de 3e minuut na rust zorgde Vince met een prachtig doelpunt voor de 1-2 voorsprong.

De Jong Academy bleef uitstekend drukzetten op PSV en creeerde kans op kans. PSV werd met de rug tegen de muur gezet en DJA speelde een aantal aanvalsopzetten uitstekend uit. Frappant was te zien dat veel trainingsvormen terug werden gezien in de wedstrijd. Door doelpunten van Finn Sanstra (3*), Jayden van Assouw, Jesper Hamers en Kevin Beerens (2*) liep Voetbalschool De Jong Academy uit naar een 1-9 overwinning. Mooi was te zien dat alle spelers elkaar goed aanvoelden en iedereen een zeer ruime voldoende scoorden.

Een ideale mix van goede spelers zorgden voor veel blijde gezichten. Jesper van Baast en Joris Jongsma, de 2 Benjamins van het team, lieten een aantal fantastische staaltjes voetbal zien. Goed verdedigend werk van Luuk Gerhardus en Bob Emmen zorgden voor veel stabiliteit in het spel van De Jong Academy. Cody van Esch zorgde met een aantal reddingen en een goede opbouw van achteruit voor voetballend vermogen vanuit de verdediging.

Met de inschuivende Finn Sanstra en een excellerende Vince Schellekens had DJA constant de controle van de wedstrijd en bepaalde wat in het veld gebeurde. Jesper Hamers, Kevin Beerens, Jayden van Assouw en Jesper Schraven waren constant de tegenstander een stapje te snel af en kwamen vaak als winnaar uit de duels door mooie individuele acties. Jesper van Baast zorgde met een aantal gevaarlijke acties en schoten op het doel constant voor gevaar.

Voetbalschool De Jong Academy dankt de spelers en ouders voor de ambiance, plezier, fanatisme en bereidheid om de jongens extra te laten trainen.

Videobeelden/samenvatting PSV – De Jong Academy volgt nog.