shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Laatste Nieuws

Toekomstplannen voetbalschool De Jong Academy worden komende week bekend gemaakt

De komende week worden de definitieve plannen van voetbalschool De Jong Academy bekend gemaakt voor het komende seizoen en de nabije toekomst.

Vanaf het seizoen 2019-2020 gaat Marco de Jong een compleet andere koers varen. Een combinatie van andere effectievere activiteiten binnen de Academy zal aangeboden worden.

Enkele onderwerpen binnen de De Jong Academy :

  • Privetrainingen zullen nog wel mogelijk zijn, maar dan op hele kleine schaal. Binnen de vraag aan privetrainingen zal een selectie plaats vinden. Beschikbare plaatsen worden komende week bekend gemaakt.
  • Binnen de Academy zal Marco de Jong, net als bij zijn functie op Curacao, een Diamonds Project starten. Binnen de Academy worden daarvoor spelers benaderd en geselecteerd door Marco de Jong.
  • Alle spelers krijgen een eigen ontwikkelingsplan binnen de Academy.
  • Voor de jongste categorieen (u9 tot en met u12) zullen nog wel wedstrijden gepland gaan worden.
  • Het Project van Curacao :  Dienstverband Federashon Futbol Korsou.

Vanaf het komende seizoen 2019-2020 zal niet alles meer mogelijk zijn binnen De Jong Academy. De laatste jaren is een verandering zichtbaar binnen de (amateur)voetbalwereld. Externe factoren buiten de organisatie belemmeren de ontwikkeling van de individuele voetballer.

Marco de Jong heeft ervoor gekozen om vanaf komend seizoen 2019-2020 alleen nog maar fanatieke, gedisciplineerde en getalenteerde spelers toe te laten tot de Academy.

“Dit houdt in dat ik nog maar met maximaal 40 spelers aan de slag ga. Dat is het aantal spelers dat ik maximaal wil trainen. Daarnaast zal de organisatie aangescherpt worden en de spelers krijgen maximale aandacht, zowel binnen als buiten de Academy”, aldus Marco de Jong.

“In de nabije toekomst zal meer ingespeeld worden op behoud van talentvolle spelers. Ik ben van mening dat talentvolle spelers, nadat ze “gescout” zijn door een Betaald Voetbal organisatie, denken dat ze het al helemaal gemnaakt hebben. Mijn ervaring is dat 85% van deze spelers op den duur terugkomen in de Academy, nadat ze zijn afgevallen in die BVO”.

“Op de 1 of andere manier is het moment van gescout worden een teken dat spelers het wel mooi geweest vinden, dan weten ze niet hoe snel ze moeten stoppen bij de Academy, aldus Marco de Jong. Voor mij is dit echt ongelooflijk. Spelers zitten op hun maximale ontwikkeling en gaan dan vaak een stap terug doen op trainings-frequentie. Dat is juist het moment om door te pakken”.

De komende week wordt dus de organisatie bekend gemaakt, de spelers door Marco de Jong benaderd om komend seizoen aan de nieuwe opzet deel te nemen en eventueel afscheid genomen van bepaalde spelers.

“De beschikbare tijd die ik over heb naast mijn functie bij Curacao, wil ik perfect invullen. Deze tijd gaat professioneel ingevuld worden. Er zijn spelers die naar BVO’s gaan en een trainingsopkomst hebben van 65%. Dat is niet meer wat binnen de Academy geaccepteerd gaat worden. Afmelden kan, maar dan alleen met een reden van overmacht”.