shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Laatste Nieuws

Thriller tussen RBC Roosendaal en De Jong Academy eindigt in doelpuntenfestival : 5-5

Afgelopen week werd een fantastische wedstrijd gespeeld tussen RBC Roosendaal u9 en De Jong Academy. In een ware thriller waren er alleen winnaars. In het stadion van RBC Roosendaal stonden 2 zeer sterke teams op het veld die de aanwezige toeschouwers een waar spektakelstuk lieten zien. RBC staat in de eigen hoofdklasse op een 1e plaats en heeft van de 17 wedstrijden maar liefst 16 keer gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld.

Het scoreverloop was fantastisch te noemen. Binnen 2 minuten al een 0-2 voorsprong voor De Jong Academy door 2 doelpunten van Rayan Kouttane, maar RBC Roosendaal draaide de stand om naar een 5-2 voorsprong bij rust.

Na rust kwam De Jong Academy herboren het veld op en kwam terug in de wedstrijd door in het 3e kwart van de wedstrijd de 5-3 te scoren. In een fantastisch 4e kwart van de wedstrijd kwam De Jong Academy zelfs nog terug tot 5-5, wat ook de goede afspiegeling van deze Topwedstrijd was.

Enorm veel positieve punten te noemen in deze wedstrijd, waaronder het goede resultaat, werklust en inzet, vooral in de 2e helft. Olivier Piontek speelde uitstekend en zeer gedisciplineerd, Shyvairo Hussainali deed het zeer goed op een voor hem onbekende positie. Het debuut van Danyal de Jong, u7-speler (2010) bij de grote jongens. De drie doelpunten van Rayan Kouttane. Het hoge niveau van Noah Roque da Silva, met name in de 2e helft.

Ook Nabil Laghzaoui, Raman Yassin, Jesaya Janse, Rein de Kok en Marvin van Schijndel lieten uitstekende staaltjes voetbal zien. Zeker in de 2e helft volledige tevredenheid vanuit de coach Marco de Jong. “Het zou nog beter zijn geweest als we nog beter gaan overspelen naar elkaar, daar valt nog enorm veel winst te behalen. Ik ben tevreden over alle spelers eigenlijk. De beleving in de 1e helft was onder de maat, maar dit hebben ze in de 2e helft meer dan goed gemaakt. Voldoende aanknopingspunten om in de nabije toekomst nog vooruitgang te boeken”.

Selectie De Jong Academy

  1. Marvin van Schijndel  –  sc’t Zand
  2. Olivier Piontek  –  sv Reeshof
  3. Noah Roque da Silva  –  sc’t Zand
  4. Shyvairo Hussainali  –  sc ’t Zand
  5. Rayan Kouttane  –  sv Reeshof
  6. Jesaya Janse  –  sc’t Zand
  7. Raman Yassin  –  sc’t Zand
  8. Danyal de Jong  –  sc’t Zand
  9. Rein de Kok  –  sv Nemelaer
  10. Nabil Laghzaoui  –  Zigo