Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Laatste Nieuws

Marco de Jong wint met vv GDC met 4-1 van GPC Vlissingen en plaatst zich voor de finale van de play-offs

EETHEN – Het sprookje van GDC is nog niet uit. De Eethenaren wonnen het tweede duel tegen GPC Vlissingen met 4-1 staan nu in de dubbele finale voor promotie naar de eerste klasse tegen Nivo Sparta.

De eerste wedstrijd in Vlissingen eindigde in 1–1, dus er was nog niets beslist. De openingsfase was rommelig van beide zijden. Ogenschijnlijk stond er toch wat spanning op bij de beide teams. Kort na het half uur kwam GDC door een achterwaartse kopbal van Pascal de Vries, na een vrije trap van Joost van Rooijen, op de verdiende 1–0. Enkele minuten later werd het door Erik den Ouden zelfs 2–0. GDC zette nog aan om het karwei al voor rust af te maken en kreeg nog diverse mogelijkheden, maar scoorde niet meer.

Strafschop
De tweede helft was nog maar koud begonnen, toen Stefan Storchart een levensgrote kans miste. In de tegenstoot duwde Lourens Fieten tegenstander Davy van Geersdaele naar de grond in het strafschopgebied met een penalty voor GPC Vlissingen als gevolg. Deze werd door Jesper de Vlieger onhoudbaar binnen geschoten en zo stond het plotseling 2–1. Daarmee was de spanning terug. Een paar minuten later kwam een vrije trap van GPC Vlissingen in het strafschop gebied van GDC en kreeg Maarten Peene nog een behoorlijke kans om de bal binnen te schieten. De poging ging naast.

Daarna pakte GDC het initiatief weer op. De Eethenaren kregen een vrije trap op ruim 20 meter. Iedereen, inclusief de goalie van GPC Vlissingen, rekende op een voorzet met inkomende mensen. Echter Joost van Rooijen schoot heel gedurfd de bal in de korte hoek en via keeper Max Leijer ging de bal binnen en GDC stond op 3–1.

Genadeklap
GPC Vlissingen kreeg hiermee de genadeklap van GDC, wat vrijuit ging voetballen. De ploeg reeg de kansen aan elkaar, maar achtereenvolgens Lourens Fieten, Pascal de Vries, Bart van den Boogaard en Aldert Bouman kregen de bal niet in het doel van GPC Vlissingen. In de slotfase lukt dat Stefan Storchart nog wel met de 4-1, na een splijtende pass van Justin Youell.

Trainer Marco de Jong was dik tevreden. Of toch niet helemaal. “Onze kracht is dat niemand van ons kan winnen. Of beter gezegd, wij zijn moeilijk te kloppen. Een verbeterpunt is nog wel de vele kansen te benutten”, benadrukte De Jong, dat GDC er nog niet is.

Het moet nu de dubbel in tegen Nivo Sparta. De nummer twee en drie gaan in de dubbele confrontatie uitmaken, wie er promoveert naar de eerste klasse. ”Een mooie finale”, vindt De Jong.