shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Laatste Nieuws

Marco de Jong vertrekt na 4 seizoenen bij vv GDC en bekijkt de opties voor de toekomst

Na 4 seizoenen vertrekt Marco de Jong aan het einde van het seizoen bij vv GDC.

“Na 4 seizoenen is het wel mooi geweest, aldus Marco de Jong”.

In deze 4 seizoenen werden goede en slechte tijden met elkaar afgewisseld : “Ja dat klopt. Het 1e seizoen zouden we strijden voor lijfsbehoud, maar we promoveerden naar de 1e klasse van het zaterdagvoetbal. Dit was natuurlijk een Topprestatie maar eigenlijk ook een nadeel voor continuiteit van de prestaties. GDC is een hele kleine club met een zeer smalle selectie. Met in principe 14 spelers voor GDC 1 heeft de ploeg toch wel een fantastische prestatie, ook in de 1e klasse, laten zien”.

“GDC is enorm fijne vereniging met enorm veel goede vrijwilligers die de club dragen. Tot en met de dag van vandaag ben ik met enorm veel plezier naar de trainingen en wedstrijden gegaan en dat blijf ik ook doen tot en met de laatste dag”.

Wat zijn de ambities voor dit seizoen  ? : “We zijn niet super gestart met 6 punten uit 5 wedstrijden, maar ik geloof zeer zeker in kansen op promotie. We zijn weliswaar heel kwetsbaar met blessures, dat is de laatste 2 weken wel gebleken”.

Wat ga je komend seizoen doen, wat zijn je ambities.? : “Eerst wil ik het seizoen goed afmaken. De komende maanden ga ik mezelf evalueren en kijken wat ik zelf wil”.

“Het kan weleens zijn dat ik definitief ga stoppen als hoofdtrainer. Ik ben nu aan mijn 13e seizoen bezig en heb al enorm veel mee gemaakt. Als amateur-trainer ben je enorm afhankelijk van de club en spelersgroep waar je mee werkt. Ik heb enorm veel moeite met het niveau wat ik vaak onder ogen zie tijdens de wedstrijden. En de fouten die gemaakt worden. Ik ben zelf vroeger als voetballer anders gevormd als de spelers die ik doorgaans train. De beleving, ambitie, niveau, winnaarsmentaliteit, bereidheid ligt bij mij veel anders. En daar wil ik me de komende tijd over beraden”.

Welke functie denk je dan aan voor de toekomst ? : “Het gaat enorm goed met De Jong Academy en daar zit momenteel enorm veel tijd in qua activiteiten. Voor wat betreft een club ligt mijn interesse meer in een funtie van Hoofd Jeugdopleiding of mijn eigen carriere als (techniek)trainer. Daarbij denk ik voor komend seizoen ook aan een BVO in Nederland of Belgie. Daarnaast wil ik me ook orienteren op Engeland. Het buitenland trekt mij enorm”.

“Wellicht een rol als veldtrainer bij een ambitieuze club, wedstrijd-analist of scout zou ik ook leuk vinden. Heel veel activiteiten vind ik binnen mijn eigen Academy, waarin ik mijn ei wel goed kwijt kan”.

“Daarnaast heb ik zelf enorm veel te bieden aan de voetbalwereld. Met mijn eigen trainingsmethodiek ben ik ervan overtuigd dat ik tot de TOP behoor en daar ben ik momenteel klaar voor”.