shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Laatste Nieuws

Marco de Jong tekent fantastisch contract voor 3 jaar bij Federashon Futbol di Korsou, de voetbalbond van Curacao, en kent een schitterend takenpakket voor de (technische) individuele ontwikkeling van de jeugdvoetballers in alle leeftijdscategorieen

Afgelopen week tekende Marco de Jong een fantastisch 3-jarig contract bij de Federashon Futbal di Koprsou, de voetbalbond van Curacao. “De samenwerking hing al een aantal maanden in de lucht en er zijn ook al duidelijke gesprekken geweest in augustus en september 2018, maar ik ben enorm blij met deze fantastische uitdaging, aldus Marco de Jong”.

“Op Curacao loopt enorm veel voetbaltalent rond en spelers met een ongekend potentieel aan doorgroei-mogelijkheden. Dat wordt ook mijn voornaamste taak op de ontwikkeling van de individuele (jeugd)voetballers binnen zowel de Nationale-jeugdselecties als overige actieve voetballers binnen de diverse voetbalclubs op Curacao”.

“Daarnaast zal ik het Project van Train de Trainers in uitvoering moeten brengen, zodat we de trainers- en begeleidingsstaf optimaliseren om zoveel mogelijk trainers capabel te krijgen om deze technische trainingen te kunnen geven volgens mijn visie”.

“Ook zal ik verantwoordelijk zijn om de volgende Nationale Selectieteams van Curacao in de (techniek)trainingen te laten integreren :  u11 – u13 – u15 – u17 – u20.”

Naast al deze activiteiten en doelstellingen zal binnen de F.F.K., Federashon Futbol di Korsou, een Academy opgericht gaan worden onder leiding van Marco de Jong, die toegankelijk zal zijn voor alle leden van F.F.K..

Het Project van Train de Trainers is voor de ontwikkeling van de individuele (jeugd) voetballer van enorm belang, gezien het enorme voetbalpotentieel op het eiland. Spelers zullen getraind worden in kleine trainingsgroepen, statistieken zullen bijgehouden worden, waarbij de ontwikkelingen zichtbaar zullen zijn.

Individuele trainingen zullen opgezet worden en Marco de Jong zal bij deze trainingsvormen gebruik gaan maken van de Smartgoals, The Transformation en de bekende V’s.

“Ik heb er enorm veel zin in. Iedere maand zal ik 10 dagen op Curacao verblijven met een enorm druk programma. De wisselwerking met mijn eigen Academy in Nederland is perfect in balans. In Nederland trainen we 3 weken wel en 1 week niet en gedurende die week dat we niet trainen ben ik actief op Curacao. Op deze manier kan ik de 2 Projecten uitstekend in elkaar laten overvloeien”. “In november 2018 zal het Project van Train de Trainers opgestart worden, zodat we de trainers op kunnen leiden, zodat bij mijn afwezigheid op Curacao, de trainingen gewoon door kunnen gaan”.