shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Laatste Nieuws

Marco de Jong schrijft geschiedenis met promotie vv GDC naar 1e Klasse / 13e persoonlijke titel voor Marco de Jong in 10 jaar

Foto´s: http://www.mijnalbum.nl/Album=AA766LZQ
Samenvatting wedstrijd: https://youtu.be/nc5se34pu9Q
Feest Zaltbommel: https://youtu.be/zQ4CmhF3feo

Een megaprestatie van vv GDC in het seizoen 2014-2015. Door kenners uitgeroepen als degradatiekandidaat eindigde in promotie naar de 1e Klasse. Met dezelfde selectie als in voorgaande seizoenen wist vv GDC te stunten met een 2e plaats en wist de play-offs op haar naam te schrijven.

Afgelopen zaterdag speelde vv GDC met 1-1 gelijk tegen Nivo Sparta, maar mocht zich als winnaar uitroepen omdat een week eerder in eigen huis met 1-0 gewonnen was van dezelfde tegenstander.
vv GDC komt komend seizoen 2015-2016 voor het eerst uit in de 1e Klasse van de KNVB. En dat in het 60-jarige bestaan van de club uit Eethen. Afgelopen zaterdag was vv GDC ook weer de betere ploeg als de tegenstander uit Zaltbommel. Afgelopen seizoen kwam GDC 5 keer uit tegen Nivo Sparta en ook in de onderlinge ontmoetingen kwam GDC als winnaar uit de strijd : 3-2.

Inclusief de nacompetitie behaalde vv GDC 55 punten uit 30 wedstrijden, een gemiddelde van 1,83 punt per wedstrijd.
Daarnaast behaalde Marco de Jong zijn 13e titel in 10 seizoenen. Daarmee heeft hij in zo’n kort tijdbestek de meeste titels op zijn naam staan voor wat betreft trainers in het amateurvoetbal van Nederland.

De credits gaan echter naar de selectie van vv GDC. Zo gedisciplineerd en bewust van wat de doelstellingen waren heeft de ploeg optimaal gepresteerd. GDC ging naarmate het seizoen vorderde steeds compacter spelen en beter veldspel op de grasmat leggen. Veel spelers groeiden boven zichzelf uit en steeds meer raakte het team ingespeeld en werd de juiste mix en balans in het team gevonden. Kracht van het team is dat we het met 20 spelers hebben kunnen bewerkstelligen. De promotie is een resultaat van 20 spelers die even belangrijk zijn binnen de selectie.

Ook komend seizoen zal vv GDC zich laten zien. Marco de Jong is ervan overtuigd dat zijn team bij de top 8 van de 1e Klasse kan eindigen.
Zes weken voorbereiding, nieuwe tegenstanders en de ontwikkeling waarin het team zich begeeft moet volgend Marco de Jong alleen maar leiden tot een nog beter draaiend team.

Marco de Jong bedankt persoonlijk zijn begeleidingsstaf, bestuur, spelersgroep, sponsors en supporters voor het geweldige seizoen 2014-2015.

Leave a Reply