shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Laatste Nieuws

Fantastische wedstrijd van DJA u17 vs RBC Roosendaal bevestigt trainingsmethode De Jong Academy : 1-7

 

Gisterenavond stond de wedstrijd tussen RBC Roosendaal A1 – DJA u17 op het programma. RBC A1 trad aan met een jong elftal en liet bij vlagen zien waar ze komend seizoen voor in staat zijn. Onder leiding van de uitstekende trainer en ex-profvoetballer Danny Mathijssen (Willem II – Az – RKC – NAC) zal het team komend seizoen uitkomen in de A1-hoofdklasse.

De Jong Academy u17 beschikt over een uitstekende lichting kwalitatief en zelf opgeleide spelers. De meeste spelers zitten al 5, 6 of 7 jaar in de Academy en lieten dit in de wedstrijd tegen RBC Roosendaal ook zien. Het team demonstreerde de trainingsmethode van Marco de Jong in een fantastische uitvoering en showde de visie van De Jong Academy.

Oogstrelend voetbal in Balbezit en enorm veel druk op de tegenpartij en voorzien van veel passie bij Balbezit Tegenstander. Spelend op de helft van RBC creeerde de Academy enorm veel mogelijkheden om tot scoren te komen. Passing was uitstekend en in een hoge balsnelheid, balaannames fantastisch, individuele hoogstandjes regelmatig en veel balbezit.

“In de u17-lichting zitten enorm veel individuele kwaliteiten”, aldus Marco de Jong. “De Jong Academy staat voor goed voetbal. Niet alleen in balbezit, maar ook zonder dat het team de bal heeft. De meeste spelers hebben al een opleiding van 6 a 7 jaar achter de rug en staan voor een belangrijke periode”. “Breken de spelers door of niet. Komend seizoen zal het voor de meeste spelers moeten gebeuren en ze zullen er vol voor moeten gaan. De effectieve trainingsmethode van De Jong Academy heeft hierin een wezenlijke bijdrage. De hoge handelingssnelheid tijdens de trainingen, week in week uit / maand in maand uit / jaar in jaar uit, leveren Topspelers af”.”Komend seizoen zullen de spelers de laatste pre-BVO-periode ingaan, dan moeten ze zich definitief moeten gaan onderscheiden en doorstromen. Uitdaging voor mij om ze die stap te laten maken, aldus Marco de Jong”.

Scoreverloop :

 • 38e minuut : 0-1  Robert Roosen
 • 49e minuut : 0-2  Rob Keuken
 • 50e minuut : 0-3  Ferri Kastelijns
 • 54e minuut : 0-4  Wessel Sprangers (penalty)
 • 68e minuut : 0-5  Rob Keuken
 • 83e minuut : 1-5
 • 87e minuut : 1-6  Thomas Kok (penalty)
 • 88e minuut : 1-7  Ricardo Apolonia

Selectie De Jong Academy :

 1. Wessel Sprangers  –  Willem II
 2. Rik Luijten  –  Desk
 3. Thomas Kok  –  Willem II
 4. Frank Keuken  –  sc ’t Zand
 5. Bram van Dongen  –  Royal FC Antwerp
 6. Ferri Kastelijns  –  SCO/TOFS
 7. Rob Keuken  –  KV Turnhout
 8. Robert Roosen  –  Royal FC Antwerp
 9. Ricardo Apolonia  –  De Baronie
 10. Jari van der Goten  –  Anderlecht
 11. Emerson Smulders  –  Royal FC Antwerp

Leave a Reply