shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Laatste Nieuws

Enerverende wedstrijd tussen FC Dordrecht u15 – De Jong Academy : 2-0

Gisterenavond stond de wedstrijd tussen FC Dordrecht u15– De Jong Academy op het programma. De Academy speelde een prima wedstrijd. Met een prima opbouw van achteruit durfde De Jong Academy te voetballen. Zo wist De Jong Academy vaak te komen tot bij de 16 meter van FC Dordrecht. Helaas ontbrak daar echter net het vernuft om het goede spel te belonen. De beslissende pass werd net niet vaak genoeg gegeven. En als deze wel kwam dan wist De Jong Academy het niet goed af te maken of ze stuiten op de keeper.

Een prima steekpass van Batuhan Evliyaoglu op Mateo werd net voorlangs geschoten en een goede combinatie tussen Jens Pijnenburg en Bilal Benaddi werd niet verzilverd.  De verdediging bij De Jong Academy, gestuurd door Robin Mantel, stond goed waardoor FC Dordrecht geen uitgespeelde kansen kreeg. Toch kwam FC Dordrecht onverwacht en tegen de verhouding in op voorsprong. Met een vrije trap vanaf 18 meter verdween de bal door de muur in het doel 1-0. Hierna had Dordrecht voor een korte periode het betere van het spel en liet De Jong Academy zich wat terugdrukken. Dit was van korte duur, want De Jong Academy pakte al snel het dominante spel van de eerste 20 minuten weer op.

En ze begonnen weer te bouwen aan een veldoverwicht. Het spel werd diverse malen goed verplaatst van links naar rechts en FC Dordrecht had het moeilijk om onder de druk van De Jong Academy uit te voetballen. Hoewel FC Dordrecht veel snelle mensen voorin had wisten zij door de goede positionering van de verdedigers Rik van Gijsel, Rik Luijten , Mark de Kort en Jimy van der Voort hier geen voordeel uit te halen. Toch ging De Jong Academy helaas met een 1-0 achterstand de rust in.
Na de rust ging  De Jong Academy verder met de positieve spelopvatting. Ze durfden hun goede technische vaardigheden te laten zien en lieten daarmee de bal en Fc Dordrecht hard werken. Er werden ook verschillende uitstekende kansen gecreëerd. Na een prima dieptepass van Rik van Gijsel op Ridouan Kasrioui wist deze alleen het zijnet te raken. Na prima druk zetten van De Jong Academy werd Bilal Benaddi vrijgespeeld,  deze schoot rakelings over.

Zoals zo vaak in voetbal, als je zelf de goal niet maakt dan valt deze aan de andere kant. De uitstekende laatste man wist een breedtepass van De Jong Academy te onderscheppen en stoomde zo door naar het doel van De Jong Academy. Hij liet Robin kansloos, 2-0. De Jong Academy gaf niet op en bleef verschillende kansen creeeren. Een kopbal werd door Fc Dordrecht van de lijn gehaald en opnieuw werd een paar keer verzuimd om elkaar het doelpunt te gunnen. Hierdoor bleef Fc Dordrecht uiteindelijk aan de goed kant van de score De uitslag gaf  niet de verhouding weer van De Jong Academy. De Jong Academy kan al met al toch terugkijken op een prima wedstrijd.

1 Response

Leave a Reply