Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Laatste Nieuws

De Jong Academy wint in uitstekende wedstrijd met 1-2 van FC Dordrecht u14

Gisterenavond stond de wedstrijd tussen FC Dordrecht u14 – De Jong Academy op het programma. De Academy speelde 1 van hun beste wedstrijden van de laatste seizoenen. Met goed verzorgd voetbal werden kans na kans gecreeerd. Met wat meer efficiency had de uitslag veel hoger uit kunnen vallen.

De wedstrijd kenmerkte zich met een door De Jong Academy uitstekend verzorgd positiespel. Na slordig balverlies in de opbouw kwam FC Dordrecht in de 12e minuut op een 1-0 voorsprong. Tot op dat moment was DJA de ploeg die de wedstrijd controleerde. Na de 1-0 nam De Jong Academy de controle van de wedstrijd weer obver en creeerde het zo’n 5 open kansen, waarbij het vizier helaas niet op scherp stond.

In de 34e minuut reageerde Ridouan uitstekend op een uittrap van keeper Luca van Overveld. Met een schitterende individuele actie schoot Ridouan de bal van de punt 16 diagonaal in de linkerkruising.

Ook in de 2e helft een overheersend De Jong Academy. Het spel speelde zich veelvuldig af op de helft van de tegenpartij. In een 1:3:4:3 systeem creeerde de Academy zich ook in de 2e helft veel mogelijkheden om op voorsprong te komen.  In de 47e minuut was het wederom Ridouan Kasrioui die, na een schitterende steekbal van Bilal Benaddi, De Jong Academy op een 1-2 voorsprong zette.

De laatste 10 minuten kwam FC Dordrecht beter in de wedstrijd en zette De Jong Academy met de rug tegen de muur. Een aantal situaties in het strafschopgebied maakte de slotfase van de wedstrijd tot een spannend einde.