shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Laatste Nieuws

De Jong Academy u11 verliest nipt van Royal FC Capellen : 7-5

In een zeer spannende wedstrijd trok de u11 van Royal FC Capellen afgelopen woensdagavond aan het langste eind. Met 7-5 won de ploeg uit Kappellen van de talentvolle groep van De Jong Academy. In een dramatisch slecht 1e kwart nam Royal FC Capellen alvast een voorschot op de overwinning :

  • 5e minuut 1-0
  • 12e minuut 2-0
  • 13e minuut 3-0
  • 15e minuut 3-1 : Timo van der Bruggen (Voab)

Na een speech van coach Marco de Jong nam de Academy de wedstrijd over en trok de wedstridj naar gelijke hoogte :

  • 18e minuut 3-2 : Damian Weber  (KV Turnhout)
  • 19e minuut 3-3  : Sean L’Allemand  (Zandhoven)

Direct op de bal en overtuigend voetbal zorgde ervoor dat De Jong Academy terug in de wedstrijd kwam. Probleem was echter de te snelle passing, onzorgvuldig in de balaanname en veel te makkelijk balverlies. In de 23e minuut kwam Royal FC Capellen op 4-3 doordat een aantal spelers geen beslissing durfde te nemen in de buurt van het eigen doel. De ruststand van 4-3 gaf overigens wel het goede beeld weer van de 1e helft.

In het derde kwart van de wedstrijd wederom een spannend duel aan de Kapelsestraat. In de 48e minuut werd het 5-3, als het gevolg van een persoonlijke fout bij de Academy. Twee minuten later, in de 50e minuut, was het alweer 5-4 door een goed velddoelpunt van Sean L’Allemand, alweer zijn 2e van de avond. Strijd was er voldoende inmiddels bij de Academy, maar veel kansen bleven onbenut.

Royal FC Capellen tilde de tussenstand binnen 6 minuten naar 6-4 en 7-4. Een minuut voor tijd bracht Mick van Geet  (KV Turnhout) de stand nog naar 7-5, maar dit betekende echter het einde van de wedstrijd.

Een redelijke wedstrijd van De Jong Academy, waarin hard gewerkt is. Veel kansen bleven echter onbenut, waardoor het gevoel aanwezig was dat er meer ingezeten had. Speltechnisch mocht het echter wel wat beter en daar zal de komende periode hard aan gewerkt moeten worden. Inmiddels gaat De Jong Academy u11 verder werken naar het Indoor Boardingvoetbal-toernooi, waarbij ook deze ploeg van Royal FC Capellen aanwezig zal zijn.

Leave a Reply