shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Laatste Nieuws

Curacao u12 en u13 schrijven geschiedenis met fantastische overwinningen / Curacao Elite wint met 2-1 en Diamonds u13 geeft mega-masterclass en boekt historische 8-0 overwinning op Aruba

De 2e speeldag tussen Curacao u13 en Aruba u13 was er 1tje die we nooit zullen vergeten. Op de 1e speeldagen waren er reeds 2 overwinningen te noteren van de u13 (4-1 winst) en de u12 (4-2 winst), maar de 2e speeldag Gaf een uitstekend beeld van het Diamonds Project.

FFK Elite 2007 wist eerder op de avond ook al een uitstekende 2-1 overwinning op Curacao op het scorebord te zetten, maar wat de FFK Diamonds u13 lieten zien tegen Aruba iu13 was een absolute Masterclass.

Curacao u13 wist met maar liefst 8-0 te winnen van Aruba u13 en dit betekende een historische overwinning. Daarbij had de score zelfs nog veel hoger uit moeten vallen.

Binnen het Diamonds Project worden binnen de voetbalbond van Curacao de 10-12 Toptalenten van Curacao per leeftijdscategorie opgeleid onder leiding van Marco de Jong.

De spelers worden zowel binnen als buiten het veld opgeleid en krijgen via een specifiek trainingsprogramma 7 uur training per week onder leiding van Marco de Jong en zijn trainersstaf.

“Je weet inmiddels niet wat je ziet”, aldus Marco de Jong. “Vandaag was het echt een masterclass. De u13 heeft een fantastisch talentvolle selectie en vandaag waren de contouren al te zien van 6 maanden in training zijn. De spelers trainen 7 uur per week binnen de Diamonds en daarnaast ook nog eens 2 keer bij de club, plus de wekelijkse competitiewedstrijd”.

“Met het Top-Project van Diamonds zullen de jeugdteams van Curacao wekelijks alleen maar beter worden en we willen ons meten op de toernooien met de Toplanden van de Concacaf, zoals de USA, Mexico, El Salvador, Canada, Jamaica, Panama, etc.”

“Op Curacao loopt enorm veel jeugdtalent rond, het is alleen een kwestie van goed en professioneel trainen. Het Diamonds Project is volop in ontwikkeling en we hebben inmiddels een fantastisch Trainers & Begeleidingsstaf”.

“Vandaag was ik enorm tevreden over onze spelers en selecties. Fantastisch voetbal wat je wilt zien. Dit geeft enorm veel energie en vertrouwen met betrekking tot de 2e fase van het Project”. “Ik heb aanvals-opbouwen gezien waarbij de mensen op de banken stonden. Iedere minuut van de wedstrijd werd beter en beter. De 8-0 overwinning was niet eens geflatteerd, maar juist een weergave van het verschil op dit moment”.

Curacao u12
Curacao u13